Silah seçimi ve yönetimin oldukça önemli olduğu Free Fire’da, envanter seçimi ise oldukça sınırlı. Bu nedenle, envanter seçerken hangi silahı kullanmanız gerektiği de oldukça önemli. Bu rehberimizde Free Fire’daki en iyi silahları sizler için derledik. Rehberimizde Free Fire’daki silahlarla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilir, hangi silahın hangi amaç için kullanıldığını öğrenebilirsiniz.
TABANCALAR
Toplam 3 adet tabancanın bulunduğu Free Fire’da,
tabancaların hepsi haritada bulunabiliyor ve hiçbiri kasalardan çıkmıyor.
Free Fire’daki en kullanışlı tabanca USP diyebiliriz. Çünkü bu tabancaya hem
susturucu hem de ağızlık takılabiliyor. Free Fire’da yer alan bir diğer tabanca
G-18. Bu tabanca oldukça seri ateş edebiliyor fakat eklenti sayısı oldukça az.
Free Fire’daki en güçlü tabancanın Desert Eagle olduğunu dile getirmek mümkün çünkü bu tabanca
neredeyse yarı otomatik tüfekler kadar etkili ve de güçlü. Tabancaların hasar,
şarjör kapasitesi ve eklenti sayısı şu şekilde:
USP
G-18
Desert Eagle
Yarı otomatik tüfeklerden Free Fire’da 2 adet bulunuyor. Atış hızı ve hasarı aynı olan tüfekler, sadece birincil ve ikincil silah yerleştirme yuvalarına konulabiliyor. Açık alanlarda oldukça işlevsiz olan bu tüfekler, tabancalardan sadece biraz daha güçlü. Bu nedenle bu tüfekleri pek kullanmanızı önermiyoruz. Bu tüfekler yerine binalarda bulabileceğiniz daha güçlü silahları kullanabilirsiniz. Pratik kullanımda pek etkili olmayan tüfekleri, elinizde silah kalmadığında kullanabilirsiniz.
MP5
UMP
TAM OTOMATİK TÜFEKLER
6 adet tam otomatik tüfeğin bulunduğu Free Fire’da, bu silahlardan en azından bir tanesinin envanterinizde yer almasını öneriyoruz. Silahlar arasında en güçlü olanlar M14 ile SKS. Halihazırda dürbün takılı olarak gelen SKS, adeta bir keskin nişancı tüfeği olarak kullanılabiliyor. Uzun menzilli atışlar içinse M14 kullanılabiliyor. Bu iki tüfekten daha güçlü olan Groza, sadece havadan bırakılan sandıklardan çıkıyor. Diğer bir tam otomatik tüfek ise AK, bu tüfek yüksek hasar veriyor fakat tüfeği kullanmak oldukça güç. M4A1 ise, oldukça dengeli ve neredeyse tüm çatışma şartlarına uygun bir tüfek. Son olarak SCAR ise, Free Fire’a yeni başlayan için oldukça dengeli bir tüfek.
AK
M4A1
M14
Groza
SKS
SCAR
AĞIR SİLAHLAR VE POMPALI TÜFEKLER
Toplamda 4 adet ağır silah ve pompalı tüfeğin bulunduğu Free Fire’da; M79, odaları dışardan temizlemek için uygun bir silah. El bombası fırlatıcısı bulunan bu silah ile rakibinize oldukça etkili şekilde hasar verebilirsiniz. M1014 ise bir pompalı tüfektir. Yüksek atış hızı ve şarjör kapasitesi bulunan bu silah pompalı tüfekler arasında iyi bir seçenek olarak gözüküyor. Pompalı tüfekler adada bulunabiliyor fakat M249 gibi ağır silahların bazıları havadan bırakılan sandıkların içinden çıkıyor.
M1014
M1873
M249
M79
KESKİN NİŞANCI TÜFEKLERİ
Toplamda 3 adet keskin nişancı tüfeğinin bulunduğu Free Fire’da, bu silahlarla pusuda bekleyip uzak bir mesafedeki rakibe ateş edebilmek mümkündür. Free Fire’daki en iyi keskin nişancı tüfeğinin AWM olduğunu söylesek abartmış olmayız. Yüksek hasar veren bu silahın dezavantajı ise çok uzun yeniden yükleme süresidir. Free Fire’a yeni başlayanlar için VSS uygun bir keskin nişancı silahıdır. Orta mesafelerde iyi iş çıkaran silah, sessiz çalışması ile dikkat çeker. Keskin nişancı tüfeklerinden son olarak KAR98K'ın 8x dürbüne sahip iyi bir tüfek olduğunu söyleyebiliriz. Keskin nişancı tüfeklerinin hasar, şarjör kapasitesi ve eklenti sayısı şu şekilde;
VSS
AWM
KAR98K
YAKIN DÖVÜŞ SİLAHLARI
Free Fire’da 3 adet yakın dövüş silahı bulunuyor. Bu silahlarının hasar ve menzil
bilgileri aşağıdaki gibidir:
Pala
Tava
Sopa
ATILABİLİR SİLAHLAR
Free Fire’da atılabilir silah kategorisinde yer alan
silahlar; el bombası ve arbalettir. Tavadan daha fazla menzile sahip olan el
bombasının, şeklinden ötürü mermileri saptırma olasılığı daha düşüktür. Arbalet
ise, her çeşit yelek ve miğferi kolayca delebilir. Ayrıca arbaletin oku ile
yaralanan rakipler kanama etkisi alır ve sürekli hasar almaya devam eder.